Cele mai bune centrale pe lemne 2022. Top 10 Recomandari

0
Cele mai bune centrale pe lemne 2022. Top 10 Recomandari
5 (100%) 2 votes

cele mai bune centrale pe lemne

Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara o centrala pe lemne?

Daca citesti asta, este evident ca ai in gand sa achizitionezi o centrala pe lemne. Si, cel mai probabil, si tu esti de parere ca, inainte de a trece la actiune, sunt cateva aspecte la care trebuie sa te gandesti pentru a fi sigur ca ai facut alegerea potrivita. Iata mai jos cateva sfaturi de luat in seama pentru a fi sigur ca vei achizitiona cea mai buna centrala pe lemne.

Spatiul

Inainte de a te apuca de cautari, este important sa stabilesti locul unde vei depozita centrala pe lemne. Dupa cum ai intuit deja, aceasta va necesita un loc destul de spatios. Pe langa centrala in sine, vor mai fi si alte accesorii periferice care vor veni la pachet cu centrala. Asadar, fii cu bagare de seama si alege locul ideal pentru centrala ta.

Tipul de ardere

Ce trebuie sa mai stii cand vine vorba de alegerea unei centrale pe lemne este tipul de ardere al cazanelor pe lemne. Cele doua optiuni sunt: cazane pe lemne cu ardere clasica si cazane pe lemne cu ardere prin gazeificare. Specialistii recomanda cazanele cu ardere prin gazeificare intrucat este varianta cea mai ecologica si asigura un randament de 80-90%.

Instalatia termica

Pentru ca o centrala pe lemne sa functioneze in parametrii ideali, trebuie pus accentul si pe instalatia termica. Pentru siguranta deplina, aceasta trebuie sa benefizieze de diferite echipamente de siguranta cum ar fi: conductele, generatorul de caldura, pompa de circulatie, corpurile de incalzire, sistemul colector-distribuitor.

Achizitionarea unui puffer

In primul rand, trebuie sa stii ce este un puffer: este un rezervor care inmagazineaza energia termica. Aceasta din urma este stocata pentru perioade mai indelungate si este eliberata doar atunci cand este nevoie. Vezi pe eMAG care sunt cele mai bune puffere pentru centrala pe lemne.

Cosul de fum

Cosul de fum trebuie sa fie o alegere indelung gandita astfel incat sa fie cat mai conforma cu caracteristicile de ordin tehnic specifice fiecarei centrale pe lemne. Insa nu trebuie sa va ingrijorati deoarece aceste recomandari le veti primi din partea furnizorului.

Depozitarea lemnelor

Un alt aspect care necesita atentie si care deseori este luat in considerare abia dupa ce centrala pe lemne a fost achizitionata, este spatiul de depozitare pentru lemne. Este foarte important ca locul unde se vor depozita lemnele sa fie unul acoperit si pe cat posibil ferit de umezeala.

Pentru o eficienta cat mai ridicata, acestea trebuie sa se usuce cat mai natural posibil astfel ca lemnele nu trebuie inmagazinate intr-un loc inchis ermetic.

Un alt sfat important de care trebuie tinut cont si care posibil sa fi fost deja anticipat: pentru a evita izbucnirea focului, NU stoca lemnele in imediata apropiere a centralei.


Acuma ca stii toate aceste informatii, este timpul sa treci la actiune. Vezi mai jos o lista cu 10 dintre cele mai bune centrale pe lemne.

1. Burnit WBS 40 kW

cele mai bune centrale pe lemne Burnit WBS 40 kWCentrala mixta pe lemn si peleti vine la pachet cu cateva avantaje interesante: cazanul are un design simplu si usor de utilizat, usa de incarcare este mare astfel ca faciliteaza introducerea lemnelor chiar si de mari dimensiuni, contine regulator termostatic de tiraj si serpentina de racire in caz de supraincalzire.

Specificatii:
› pachetul contine: centrala termica, kit montaj centrala, arzator peleti pell eco 35kw, cos inox 6 ml
› putere nominala: 40 kW
› se recomanda pentru incaperi de pana la 250 m²
› utilizare: rezidential, industrial
› dimensiuni: 1145 mm inaltime, 624 mm latime, 930 mm adancime, 235 kg greutate

 

Verifica pretul pe eMAG


2. Fornello A 45 kW

cele mai bune centrale pe lemne Fornello A 45 kWCazanul din otel Fornello este prevazut cu un tip smart de ventilator pentru circulatia fortata a aerului si controller inteligent. Este realizat pentru arderea de combustibil solid – lemn, brichete din lemn clasa B si carbuni. Cazanul ofera posibilitatea montarii de arzator pe peleti, gaz sau motorina.

Specificatii:
› pachetul contine: centrala pe lemne, brichete si carbuni, puffer 1000 l, boiler termoelectric, pompa circulatie, vas expansiune, cos inox izolat
› putere nominala: 45 kW
› se recomanda pentru incaperi de pana la 280 m²
› utilizare: rezidential
› dimensiuni: 1320 mm inaltime, 690 mm latime, 1000 mm adancime, 390 kg greutate

Verifica pretul pe eMAG


3. ATMOS DC 40SX, 40 kw

cele mai bune centrale pe lemne ATMOS DC 40SX, 40 kwCentralele pe lemne de la Atmos se potrivesc perfect pentru incalzirea caselor si cabanelor. Procesul de ardere al acestui tip de cazane este formnat din 2 etape: gazeificarea lemnului si arderea gazogenului in camera de ardere secundara. Pentru protectie impotriva supraincalzirii, cazanul vine dotat cu exhaustor de fum si serpentina de racire. Cazanele de acest tip au ca si caracteristici principale posibilitatea economisirii combustibilului si pretul competitiv.

Specificatii:
› tip de montare: podea
› putere nominala: 40 kW
› se recomanda pentru incaperi de pana la 344 m²
› utilizare: rezidential
› dimensiuni: 97 cm lungime, 133 cm inaltime, 72 cm adancime, 453 kg greutate

Verifica pretul pe eMAG


4. Fornello Tera 28 KW

cele mai bune centrale pe lemne Fornello Tera 28 KWCentrala Fornello Tera face parte din gama Combo si furnizeaza o cantitate suficienta de caldura pentru o locuinta intreaga. Nu necesita o alimentare continua intrucat capacitatea de stocare a cazanului este foarte mare. Odata pus in functiune, tot ce mai ramane de facut este stabilirea parametrilor doriti de la panoul de comanda. Cazanul va functiona eficient, permitand celor din interiorul incaperii sa se bucure de confort si siguranta.

Specificatii:
› panoul de comanda este digital
› putere nominala: 28 kW
› se recomanda pentru incaperi de pana la 200 m²
› utilizare: rezidential
› dimensiuni: 1320 mm inaltime, 980 mm latime, 840 mm adancime, 300 kg greutate

Verifica pretul pe eMAG


5. Burnit WBS AC 30 kW

cele mai bune centrale pe lemne Burnit WBS AC 30 kWCentralele pe lemne Burnit sunt foarte eficiente in incalzirea camerelor medii si mari, se monteaza si utilizeaza cu usurinta, gratarul metalic este detasabil, beneficiaza de regulator termostatic, ofera posibilitatea instalarii unui arzator cu gaz, ulei sau peleti. Ca dispozitive de siguranta, aceasta beneficiaza de: termostat siguranta STB, supapa de siguranta la 3 bar, serpentina de incalzire, supapa de siguranta instalata pe ventilator.

Specificatii:
› pachetul contine: centrala, boiler 200 l, cos de fum, termoventil, boiler SON 150 l, pompe grundfos, grup de siguranta, vana STS de descarcare termica, arzator peleti pell eco 35 kW
› putere nominala: 30 kW
› se recomanda pentru incaperi de pana la 200 m²
› utilizare: rezidential, industrial
› dimensiuni: 1330 mm inaltime, 630 mm latime, 1050 mm adancime, 282 kg greutate

Verifica pretul pe eMAG


6. KOPH Power 35 kW

cele mai bune centrale pe lemne KOPH Power 35 kWCentrala pe lemne Koph Power a fost proiectata pentru incaperi de genul case unifamiliale sau multifamiliale, cabane, hoteluri de mici dimensiuni. Este construita din otel cu dispozitiv inteligent de control si ventilator electric. Centrala permite folosirea lemnului de foc natural si netratat, carbune, brichete si brichete ecologice.

Specificatii:
› pachetul contine: centrala, manual, racleta, supapa siguranta 3 bar, sertar cenusa, certificat de garantie
› putere nominala: 35 kW
› se recomanda pentru incaperi de pana la 210 m²
› utilizare: rezidential
› dimensiuni: 1300 mm inaltime, 590 mm latime, 970 mm adancime, 350 kg greutate

Verifica pretul pe eMAG


7. Sunsystem Burnit NWB MAX 30 kW

cele mai bune centrale pe lemne Sunsystem Burnit NWB MAX 30 kWCentrala pe lemn/combustibil solid Sunsystem Burnit este testata si aprobata conform normei europeene EN-303-5. Cazanul din otel a fost gandit pentru incalzirea incaperilor mari si medii si ofera posibilitatea montarii de arzator pe peleti, gaz sau motorina. Atat montarea centralei cat si utlizarea acesteia nu sunt dificile.

Specificatii:
› putere nominala: 30 kW
› eficienta energetica incalzire: A+
› destinat pentru incalzire si preparare apa calda menajera
› utilizare: rezidential
› dimensiuni: 1125 mm inaltime, 464/930 mm latime/adancime, 245 kg greutate

 

Verifica pretul pe eMAG


8. Fornello A 35 kW

cele mai bune centrale pe lemne Fornello A 35 kW

Comanda electronica a centralei Fornello A controleaza arderea prin gestionarea functionarii ventilatorului. Schimbul de caldura are un randament ridicat datorita suprafetei cu nervuri a camerei de ardere si celor 3 cai de eliminare a fumului. Se pot introduce lemne de mari dimensiuni (pana la 50 cm) datorita faptului ca usa de incarcare este foarte mare.

Specificatii:
› pachetul contine: centrala, arzator peleti 35 kW, buncar peleti 280 kg
› putere nominala: 35 kW
› se recomanda pentru incaperi de pana la 210 m²
› utilizare: rezidential
› dimensiuni: 1300 mm inaltime, 590 mm latime, 970 mm adancime, 350 kg greutate

Verifica pretul pe eMAG


9. Termax 35 kW

cele mai bune centrale pe lemne Termax 35 kwCazanele Termax sunt realizate pentru incalzirea cladirilor rezidentiale si comerciale, fie ca surse de caldura primare sau alternative. Dimensiunile usilor pentru combustibil sunt suficient de mari incat sa permita introducerea unor bucati mai mari de lemn. Tehnologia moderna si calitatea inalta a materialelor fabricate asigura fiabilitate ridicata in functionare, precum si o longevitate mare si calitativa a cazanului.

Specificatii:
› putere nominala: 35 kW
› tip montare: podea
› tip combustibil: lemn, peleti
› utilizare: rezidential, comercial
› dimensiuni: 620 mm lungime, 126 mm inaltime, 720 mm adancime, 305 kg greutate

Verifica pretul pe eMAG


10. Calor Aspiro 43R 43 KW

cele mai bune centrale pe lemne Calor

Aspiro este una dintre cele mai performante centrale pe lemne. Corpul cazanului este construit din otel carbon de 8 mm. Aerul care intretine arderea intra in cazan prin depresurizarea creata de un ventilator de inalta calitate, optim dimensionat. Panoul de comanda dispune de automatizare electronica de ultima generatie, usor de manevrat de catre utilizator.

Specificatii:
› putere nominala: 43 kW
› tip alimentare: lemn
› garantie: 5 ani pentru cazanul din otel carbon, 10 ani pentru otel inox, 2 ani pentru piese electrice si cimenturi refractare
› dimensiuni: 1500 mm inaltime, 650 mm latime, 1210 mm adancime, 520 kg greutate

Verifica pretul pe Cel.roDaca doresti sa descoperi si mai multe modele de centrale pe lemne, vezi toate gamele oferite de eMAG.ro si cel.ro ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here